Laddstationer för elbilar –> Snabbladdare

Installation av snabbladdare till elbil

Snabbladdare till elbil

Snabbladdare är det perfekta valet av laddstation till platser där man inte vistas någon längre tid, utan har behov av en snabb och effektiv laddning. Snabbladdaren är därför idealisk vid exempelvis rastplatser, större varuhus, rastplatser längs motorvägen och liknande.
En snabbladdare laddar generellt med DC-laddning, dvs likström, och snabbladdarna i Elcabs sortiment har effekter på mellan 20-150 kW.

Laddningsstolpe - Snabbladdare

Elcabs snabbladdare – fulladdat batteri på mellan 15-60 minuter

Vårt sortiment av snabbladdare har olika kapacitet för att kunna möta många olika behov av tidsbegränsad laddning. Samtliga av våra DC-laddare skiljer sig från AC-laddare på det sättet att de överför likspänning direkt till bilens batteri utan att behöva utnyttja bilens ombordladdare. Detta möjliggör en laddning med högre effekt än vad exempelvis en hemmaladdare/normalladdare kan leverera.

  • DC Laddare – är huvudsakligen anpassad till laddning av europeiska elbilar. Ger ett fulladdat batteri (på ca 20 kWh batteristorlek) på 20 minuter vid laddning med 50 kW, och på 60 minuter vid laddning med 20kW.
  • DC Laddare QC20 – är en snabbladdare för både europeiska och japanska elbilar. Med en effekt på 20 kW kan denna typ av laddare ge ett fulladdat batteri på 45-60 minuter, beroende på batteristorlek.
  • DC Laddare QC45 – är en snabbladdare om möjliggör laddning av både europeiska och japanska elbilar från en och samma station. Stationens effekt är 50 kW, vilket betyder att en elbil kan laddas på ca 15-30 minuter beroende på batteristorlek.
  • DC Laddare QC45-QC150 – är en högeffektsladdare med kapacitet på upp till 150 kW, idealisk för exempelvis bussar. Här kan användaren endast ansluta laddaren till fordonet och laddningen påbörjas direkt. Identifiering är möjlig via RFID-kortläsare, för att garantera att endast behöriga använder laddstationen.

Betalmöjligheter för snabbladdad el

Dessa laddningsstationer kan alla kopplas till olika typer av betallösningar. Ett exempel är laddlösningar från Clever. Clever har ett rikstäckande stations/kontaktnät för alla sina laddningsstationer, och alla användare identifierar sig med egna personliga laddkort.