Laddstationer för elbilar –> Hemmaladdare

Hemmaladdaren – laddstationen till din elbil hemma

Normalladdaren – även kallad hemmaladdaren, är perfekt för att ladda din elbil hemma, oavsett om du bor i bostadsrättsförening, i hus eller i lägenhet. Med en laddstolpe från Garo hemma, kan du snabbt och effektivt ladda ditt elfordon i anslutning till den egna bostaden, men hemmaladdaren är lika praktisk på exempelvis en arbetsplatsparkering.

Det finns det tre olika typer av laddstationer för en elbil:

  • Hemmaladdare (även kallad normalladdare eller laddbox för hemmabruk)
  • Snabbladdare för försäljning av el till bilar på tex vägkrokar och rastplatser
  • Destinationsladdare som är ett praktiskt alternativ för att ladda din elbil vid exempelvis företag, arbetsplatser och även för bostadsrättsföreningar.

Laddstation hemma – få dina mätvärden direkt i mailen

Vi på Elcab erbjuder smidig projektering och installation av laddstationer för hemmabruk. För användare som har en och samma fasta laddningsplast i anslutning till sitt hem, kan energiförbrukningen enkelt kopplas till aktuell bilplats genom våra hemmaladdare Garo GHL laddboxar. Dessa har en funktion där mätvärdena samlas in via GSM, och sedan debiteras den aktuella användaren, genom respektive fasta bilplats.

Garo GHL Laddboxar går att monteras direkt på väggen så väl som på separat stativ, och är utrustade med laddare med typ 2 uttag / fast kabel typ 1 (Japansk standard) eller Typ 2 (EU-standard).

Driv din hemmaladdare med solenergi

För enkelhets skull erbjuder vi på Elcab solpaket från 2kW och upp till 30 kW. Beroende på hur stor laddstation du har behov av, kan du därmed välja ett passande ”paket” med solpaneler utifrån detta. Om den genererade solenergin inte går åt till laddning av elbilen, kommer överskottet att gå till hushållsmaskiner, alternativt kan du som kund välja att sälja överskottet till ditt elbolag.

Kontakta gärna oss på Elcab om du har frågor rörande ditt val av hemmaladdare!

Hemmaladdare och svart elbil