Laddstationer för elbilar –> Destinationsladdare

Destinationsladdare – laddstationen till din bostadsrättförening

Destinationsladdare

Destinationsladdare är ett mycket bra val av laddstation till olika offentliga miljöer, kommunal verksamhet eller andra typer av företag, men även ett utmärkt val till din bostadsrättsförening!
Som bekant finns det tre olika typer av laddstationer för en elbil:

  • Laddbox för hemmabruk (även kallad normalladdare),
  • Snabbladdare för försäljning av el till bilar på tex vägkrokar och rastplatser, och
  • Destinationsladdare som är det allra mest praktiska för att ladda din elbil vid exempelvis arbetsplatser, företag och även för bostadsrättsföreningar

Elcab installerar framtidens destinationsladdare

Vi på Elcab har erfarenhet av både projektering och installation av elbilslösningar.

Vår laddstolpe LS4 är utrustad med teknik som förfinats i mer än åtta år, vilket gör att den verkligen är redo att möta framtidens krav på laddstationer. LS4 Destinationsladdare tillverkas helt i aluminium för att till fullo uppfylla de krav som ställs på offentligt placerade laddstationer, är utsrustad med två stycken internationellt standardiserade EV-uttag och uttag av typ 2, dvs generellt utrustad för laddning av europeiska elbilar.
Vår destinationsladdare laddar med AC-laddning, dvs växelström, med en kapacitet på upp till 22 kW.

För att driva laddstationer rekommenderar Elcab solpaneler, i flera olika storlekar. Dessa solpaket finns med kapacitet från 2 kW och upp till 30 kW. Fråga oss gärna om vilket solpaket som passar din bostadsrättsförening bäst!

Solceller och laddstation

Klimatklivet ger bidrag för installation av destinationsladdare

Klimatklivet är en satsning på utbyggnaden av laddinfrastruktur, och där ni som bostadsrättsföreningar kan ansöka om ekonomiskt stöd för installationen av er destinationsladdare. Ansökan göres genom respektive länsstyrelse.